ANTALYA KONYAALTI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU TOPLANTISI

KONYAALTI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU ÖNCESİ MÜDÜRLER KURULU VE EĞİTİM İSTİŞARESİ
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU TOPLANTISI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Müdürler Kurulu Eğitim İstişare Toplantısı İlçemiz Kaymakamı Sayın Kamil KÖTEN Başkanlığında Konyaaltı Kaymakamlık  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kaymakam Kamil KÖTEN toplantı da; 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin öğrenciler, öğretmenler ve idareciler için hayırlı ve başarılı olmasını temenni etti.

 Ardından okul müdürlerine hitap ederek, "Hepimizin ortak amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü tehlike ve riskten korunması için tedbirler almak, eğitim hayatlarında başarı sağlamalarına katkıda bulunmak ve onları geleceğe güvenle hazırlamaktır. Bu noktada hepimize önemli görevler düşüyor.

Bu dönemde güçlü, dinamik, milli ve manevi değerlere bağlı, aklı ve vicdanı hür bir gençlik yetiştirmekten başka bir çaremiz olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu gençliğin yetişmesinde onlara rol model sizler olacaksınız. Kendiniz iyi örnek olacaksınız; her halinizle, tavırlarınızla dikkat edeceksiniz, kendinizi geliştireceksiniz, hedefler koyacaksınız ve o hedeflere ulaşmak için gayret göstereceksiniz. Sizler için okulunuzla, öğrencilerinizle ilgili bütün bilgileri bilmek; veliyi, öğrenciyi tanımak onlarla bire bir iletişim halinde olmak, öğrencilerimizi takip etmek, ilk yoklama alındığında gelmeyen öğrencilerimizin velilerini anında haberdar etmek ve okul aile birliğiyle devamlı iletişim halinde olmak eğitim hususunda önem arz ediyor.

Okullarımızın güvenliği ile ilgili tüm önlemler okul irtibat görevlisi ile koordineli bir şekilde yapılmalıdır. Okul servis araçları periyodik olarak denetlenmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Öğrencilerimizin sigara kullanımı vb. kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla okul etrafında bulunan iş yerlerinin yasa dışı şekilde tütün ve tütün ürünleri satışı ile ilgili kontrollerin aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Okullarda sigara içilmemesine yönelik tedbirlerin artırılması özellikle okul giriş çıkış kapıları ve öğrencilerin görebilecekleri mesafede okul personeli ile servis şoförlerinin sigara içmesinin önlenmesi ivedi şekilde yerine getirilmelidir." dedi.

Toplantı; gündem maddeleri doğrultusunda, görüş ve önerilerin alınması ile son buldu.

10-01-202310-01-202310-01-202310-01-2023

Öğretmen Evleri Mh. 901. Sk. No7 Kat4 Konyaaltı/Antalya Kaymakamlık Binası - 0 242 229 94 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.