ANTALYA KONYAALTI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ABDURRAHMAN NERİMAN BİLEYDİ İLKOKULUNDAN ''HARFLER OYUN ARKADAŞIM '' VE " DAMLAYA DAMLAYA ÇÖL OLUR " ETWİNNİNG PROJELERİ

ABDURRAHMANNERİMANBİLEYDİ İLKOKULUNDAN ''HARFLER OYUN ARKADAŞIM '' Etwinning Projesine katılan 1-A Sınıfı Öğrencilerimize Öğretmenleri Nezihe Oktay  Katılım Belgelerini Verdi. Şubat 2021 ' de okulumuzun 1-B sınıfında başlayan ve yürütülen ''Damlaya Damlaya Çöl Olur ''  eTwinning projemizde sona geldik.
ABDURRAHMAN NERİMAN BİLEYDİ İLKOKULUNDAN ''HARFLER OYUN ARKADAŞIM '' VE

1-A Sınıf öğretmeni Nezihe OKTAY : Okulumuz 1-A sınıf öğrencileriyle yürüttüğümüz,9 ilden  toplamda 50  öğrencinin katıldığı projemizde öğrencilere bu pandemi döneminde okuma yazma öğretimini  amaçladık. Projede her ay farklı bir ses grubuyla çalışmalar yaparak, işbirlikçi web 2.0 araçlarını da kullanarak teknolojiyi etkili kullanmayı hedefledik. Ve projemizi sonlandırırken öğrencilerimiz katılım belgelerini  aldılar .''dedi

 

Şubat 2021 ' de okulumuzun 1-B sınıfında başlayan ve yürütülen ''Damlaya Damlaya Çöl Olur ''  eTwinning projemizde sona geldik. Öğrencilerimize katılım belgelerini verdik.Proje sayesinde  öğrencilermiz ve aileleri gelecekte bizi bekleyen su krizi hakkında bilgilendiler - bilinçlendiler. Bu sayade birer su savaşçıları ve elçileri oldular.

Türkiye , Azerbaycan ,Polonya, Almanya ve Ukrayna ortaklı yürütülen projemizin ana hedefi küçük yaştaki öğrencilere suyun doğru kullanımını ve nasıl tasarruf yapabileceklerini etkinliklerle kavratabilmektir. Proje ile öğrenciler suyun önemini kavrayarak, yaşadıkları çevrede suyun doğru kullanımını bilerek çevresine örnek teşkil edeceklerdir. Proje kapsamında, öğrencilerimiz  dünyamızın yaşadığı çevresel sorunlara karşı duyarlı olacak ve kaynakların doğru kullanımı ile ilgili temel beceriler kazanıp ve bu kazanımları yaşamları boyunca uygulamaları için faaliyetler yürütüldü. Evde, okulda su tasarrufu ile ilgili çalışmalar yaptılar ve bu konuda arkadaşlarına önderlik ettiler. Okulda kurdukları SU TAKIMLARI ile farkındalık yaratarak hem kendi bütçelerine, hem ülke ekonomisine bir damla suyla nasıl katkı yapacaklarını öğrendiler. Proje süresince işbirlikçi ve dijital yeterliliklerini geliştirecek olan web 2.0 araçları kullandılar, dijital vatandaş olmanın sorumluluğunu alarak, tüketici konumundan üretici konumuna geçtiler. 

Nihai ürünlerimiz olarak öğrencilerimiz dünyamızın su haritasını çıkararak, suya çok zor ulaşan insanların sorunlarına karşı yeni fikirler ve çözüm önerileri sundular.  e-book, ortak hikaye, ortak şarkı gibi ürünler ortaya çıkardılar.

13-06-2021

09-06-2021

Öğretmen Evleri Mh. 901. Sk. No7 Kat4 Konyaaltı/Antalya Kaymakamlık Binası - 0 242 229 94 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.